Окачени тавани

Окачени тавани
В случай на пожар от съществено значение е, че живущите / потребители са в състояние да напусне сградата бързо и безопасно. По същия начин, пожарникари и спешни случаи трябва да бъдат в състояние да достигне до всяка част на структурата с най-малко пречки, колкото е възможно, за да гасят пламъците и подпомага човешкия живот.
Ето защо високи изисквания са поставени на структурната противопожарна защита на достъп и аварийни изходи. Електрически кабели и тръби, направени от горими материали често са инсталирани под бетонен под в тези коридори. Пожар обикновено се разпространява чрез хоризонтални и вертикални инсталации. Обикновено, ако самите инсталации да се запалят (например поради късо съединение), не е дълго, преди пътят за евакуация става непроходима поради пламъците и дима.
Независимо-класифицирана Promat окачени тавани създават независим „огън отделение“ за такива инсталации (излагане на огън от по-горе). В случай на излагане на огън от по-долу, независимо класифицирани окачени тавани пазят инсталациите в кухата етаж пространство сейф срещу последиците от пожар, така че те могат да продължат да функционират.
Повече информация

Окачен таван, трябва да отговарят на строги архитектурни и технически спецификации. При планиране, проектиране и монтаж на тавана конструкции, от съществено значение е да се вземат предвид следните характеристики:
пожароустойчивост EN клас
спряно / самоносеща
излагане на огън от горе / долу
лесна инсталация (демонтаж / кратно / отворен и т.н.)
вдлъбнати осветителни тела
звукоизолация / топлоизолация
височина ерекция
други допълнителни / допълващи материали, които се използват
дизайн на долната страна на таван
Когато централната линия разстоянието не е от значение, окачен таван в повечето случаи е най-доброто решение. Тя е лека решение, което лесно може да предложи голяма защита от пожар и топлоизолация чрез добавяне вата между структурата и окачен таван. Promat осигурява окачени тавани решения в съответствие с огнеустойчивост код класификация от 30 до 120 минути.
Повечето Promat решения изискват използването на само една дъска слой, когато системите лесно и бързо да се инсталира.
Окачен таван системи от Promat са на разположение в широк асортимент от различни структури, форми и функционални характеристики.

Вашият коментар